HomeGeschiedenisWegwijsWandelingOeteldonkCarnavalOptochtJeugdGastenboekLinks

ffe plekke bij de bouwersBouwprocesCarnavalskoppen

      

ffe plekke bij de bouwers

      

Op 6 november 2002 krijgen bouwers van wagens en loopgroepen voor de carnavalsoptocht in Oeteldonk, Zandhaozendurp, Terpersdurp en Slotgat, allemaal behorend tot de gemeente s-Hertogenbosch, zekerheid over een bouwplaats. Sinds die datum is de bouwhal aan de Ertveldstraat in gebruik. Voor die tijd verkasten de, en vooral Oeteldonkse, bouwers van locatie naar locatie. Vanaf november 1972 tot en met carnaval 1979 vonden zij onderdak in een Nissonhut aan de Gruttostraat in de Vogelwijk. Een inbraak gepaard met vernielingen maakte daar een einde aan. Jacques Stienstra bood uitkomst. Zeven jaar- van 1979 tot en met carnaval 1986, lang gebruikten de bouwers zijn hal op het bedrijventerrein Soetelieve in s-Hertogenbosch. Bierbrouwerij Heineken stak in de loop van 1986 de helpende hand toe, totdat na carnaval 2001 ook die hal ontruimd moest worden. Het bedrijf had de grond waarop de bouwloods stond zelf nodig. Bouwbedrijf Barten bood tijdelijk soulaas. En seizoen, 2001 2002, maakten de bouwers gebruik van zijn spiksplinternieuwe bedrijfshal. Tot het eureka dan op 6 november 2002 definitief kwam.

       

        

Overigens was ook al vr 1972 het nodige te doen over de bouwruimte. In 1955 dienden zich de eerste problemen aan. De Oeteldonksche Club wil er niet veel van weten en zegt dat het bouwen vooral een zaak van de clubs is. In 1958 neemt de onvrede verder toe als er de

 Diavoorstelling van ffe plekke bij de bouwers:

20072008200920102011

nodige kritiek op de kwaliteit van de optocht is. Vier jaar later heeft de OC echt oor voor de problematiek en richt de Stichting Optochten Karnaval (de SOK) op. Om aan inkomsten te komen introduceert die organisatie het embleem. Oeteldonkers krijgen in 1975 de mogelijkheid om in een vroeg stadium de Oeteldonkse creaties voor de optocht tijdens het evenement Op de koffie bij de bouwers te aanschouwen. Met de ingebruikname van bouwhal aan de Ertveldstraat verandert de naam daarvan in Effe plekke bij de bouwers.

   

         

VorigeHomeKijk ook eens op www.groetenuitdenbosch.nlWebsite informatieVolgende

  

 

Foto's copyright bij groetenuitoeteldonk.nl